Neprofitnu organizaciju Britansko-bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC), osnovale su Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić

U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu promovisana je nedavno osnovana Britansko-bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC).

image

Predstavljanje BBHCC

 

Ovu neprofitnu organizaciju osnovale su Lilijan Sulejmanović Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu, i u ovaj projekat uložile su svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju. Zahvaljujući tome, dobile su veliku podršku Ambasade UK u Bosni i Hercegovini kao i Ambasade BiH u Londonu.

Skupu su se obratili ambasador BiH u Londonu g. Vanja Filipović, specijalni trgovinski izaslanik Vlade UK za zemlje Zapadnog Balkana (ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora) g. Martin Vickers, i inicijatorka i jedna od osnivačica Udruženja gđa. Lilijan Sulejmanović.

image

Lilijan Sulejmanović, Vanja Filipović i Amela Karajbić/ Ambasada BiH u Londonu

 

Ambasador Filipović, u svojstvu ambasadora ali i kao počasni predsjednik BBHCC-a, naglasio je odlične bilateralne odnose i saradnju dvaju zemalja, ali i velike mogućnosti unapređenja ovih relacija na polju trgovine i investicija. Također se zahvalio i na podršci izvršne i zakonodavne vlasti u Velikoj Britaniji ovom projektu velikog potencijala, saopćeno je iz Ambasade.

Promociji su prisustvovali i udruženje podržali već pomenuti g. Martin Vickers, kao i baronesa D'Souza, prethodno predsjedateljica Doma lordova i članica Izvršnog odbora BGIPU-a (Britanske grupe Inter-parlamentarne Unije), i parlamentarna zastupnica, Alicia Kearns, predsjedavajuća Svepartijske parlamentarne grupe za BiH, a nazočili su i predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članovi, poput Adriatic Metals i APS Facade, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.

image

Velike su mogućnosti unapređenja relacija na polju trgovine i investicija

(MojaBiH.ba)