Brend Cawex je nastao kao odgovor na potrebu tržišta, kada je uočen nedostatak kvalitetnih proizvoda iz polja dentalne higijene. Tim stručnjaka iz cijele Bosne i Hercegovine, na čelu sa dva stomatologa je osmislio i dizajnirao novu, poboljšanu četkicu za zube, koja zadovoljava sve funkcionalne, zdravstvene i estetske potrebe kupca.

Cawex nam iz svog asortimana predstavlja dvije manuelne četkice za zube, Cawex Medium te Cawex Ultra Soft. Oba proizvoda predstavljaju nešto sasvim novo u domeni oralne higijene.

Kombinacija prepoznatljivog minimalističkog dizajna i multifunkcionalnog pakovanja odmah privlači pažnju i izaziva znatiželju.

Ispod ambalaže nalaze se, naizgled jako jednostavne i elegantne četkice. Dolaze u četiri boje: crna, rojal plava, crvena i rose-gold. Tijelo četkice odmah prilikom prvog kontakta daje do znanja da se radi o premium proizvodu.

Lahkoća četkice, kao i njena blaga savitljivost ne dozvoljavaju upotrebu prekomjerne sile prilikom pranja zuba, čime se uveliko smanjuju šanse za povlačenje zubnog mesa.

Veliki broj gusto zbijenih vlakana je u fokusu samog proizvoda. Medium četkica posjeduje 1800 vlakana, dok Ultra soft model krasi čak 5700 pojedinačnih vlakana. Uz posve novu viziju brenda, naš domaći proizviđač je još jednom dokazao da se u BiH mogu napraviti proizvodi vrhunske kvalitete. Cawex nudi najbolji omjer kvalitete i cijene, a posebni su i po tome što su jedina firma koja se bavi ovom vrstom djelatnosti u BiH, a njihov slogan je "Cawex, četkica koja mi odgovara!".

 

Preuzeto sa klix.ba