31. Jul '19
31. Jul '19
10:01
Bihac, BiH

Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor je najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi. Skup se održava svake godine na drugoj lokaciji u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnji, odnosno Šesti biznis forum bh. dijaspore - BHdiaFor 2019, je planiran da se održi u petak 31.jula 2019. godine u Bihaću.

Ciljevi skupa su: 
1.    Stimulisanje investicija od strane članova zajednice dijaspore u BiH, 
2.    Stimulisanje poslovne saradnje između domaćih kompanija i kompanija čiji su vlansici, ili u kojima rade, članovi zajednice bh. dijaspore,
3.    Povećanje svijesti o razvojnom potencijalu bh. dijaspore.


Skup nudi jedinstvenu priliku domaćim privrednicima i ostalim razvojim akterima u BiH da se susretnu sa najuspješnijim privrednicima bh.porijekla koji svoje trenutno prebivalište imaju van BiH.

Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor, kao najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi, pruža idealnu mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja. Na skupu se prezentiraju brojni investicioni projekti, primjere dobre prakse dijasporskih investicija u raznim sektorima, iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporama, itd.

Do sada je forum okupio preko 700 učesnika iz BiH i inostranstva, te je putem upitnika obuhvaćeno i mapirano preko 1.000 članova zajednice dijaspore, potencijalnih investitora i uspješnih menadžera iz 40 zemalja. Skup intenzivno prate i brojne medijskih kuće u BiH i inostranstvu kao što su: Al Jazeera, BHRT, N1, FTV, RTRS, Avaz, Nezavisne Novine, Oslobođenje,Klix, te mnoge druge.

U proteklim godinama forum je ugostio brojne priznate goste, uključio relevantne partnere, te pomogao u realizaciji konkretnih investicija i poslovnih saradnji. I ove godine će, kao rezultat skupa, biti kreiran poslovni katalog u kojem će biti identifikovane potencijalne investicije i poslovne saradnje.