15. Avgust '19
15. Avgust '19
18:01
Sarajevo, BiH

Već četvrtu godinu za redom, Restart uz podršku USAID Diaspora Invest organizira događaj umrežavanja za dijasporu i bh. firme. Cilj ovogodišnjeg skupa je razmjena znanja stručnjaka iz dijaspore o tome kako se bh. kompanije mogu pozicionirati na međunarodnom tržištu. Restart će ugostiti uspješne stručnjake u našoj dijaspori koji predstavljaju neke od sljedećih industrija: arhitektura, IT, proizvodni sektor, finansijske usluge, marketing i prodaja i podrška korisnicima.

Događaj će pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • kako prepoznati međunarodne mogućnosti u fokusiranim industrijama;
  • izgradnja saradnje - i eventualno partnerstava - između profesionalaca iz dijaspore i bh. kompanija;
  • uloga profesionalaca iz dijaspore u potencijalnom rastu bh. kompanija, njihovo uključivanje i spremnost da pomognu bh. kompanijama u njihovom međunarodnom marketingu i prodaji,
  • šta ne treba raditi kada se širi na međunarodna tržišta i kako osigurati kvalitetne međunarodne klijente za svoje proizvode i usluge.

 


Otvoren poziv za prijavu učesnika na najvećem poslovnom skupu dijaspore u Sarajevu BESPLATNE PRIJAVE DO 15.07.2019

Oni koji se prijave imat će priliku zahvaljujući aplikaciji GatherUp - bh. IT kompanije App Impact, unaprijed zakazati B2B sastanke sa gostima iz dijaspore ali i bh. poduzetnicima.
 

                        

Suosnivač i direktor Sustainable Buildings BV

STRUČNJAK ZA ENERGETSKU EFIKASNOST FARIS NIZAMIĆ GOVORI NA ČETVRTOM RECONNECTU: 


Kako bi se bh. IT i druge kompanije trebale pozicionirati kako bi stekle više klijenata ili investicija iz Holandije i drugih zemalja EU.

Faris Nizamić, Sarajlija sa adresom u Holandiji, jedan je od vodećih stručnjaka u polju pametnih rješenja za održive energetske sisteme u poslovnim i stambenim objektima. Sa zvanjem doktora nauka u ovoj oblasti koje je stekao na Univerzitetu u Groningenu, Nizamić ima široku mrežu kontakata u akademskoj i poslovnoj zajednici u Holandiji i šire. Svoje iskustvo i znanje će imati priliku prenijeti na B2B konferenciji dijasporskih investitora „Reconnect“, koja će se održati 16. augusta u Sarajevu. Faris će izložiti svoja iskustva o pokretanju kompanije u Holandiji, te o tome kako bi se bh. IT i druge kompanije trebale pozicionirati kako bi stekle više klijenata ili investicija iz Holandije i drugih zemalja EU.
 

                        

Izumitelj više od 20 patenata i patentnih prijava i autor  brojnih  naučnih publikacija

ELVIR ČAUŠEVIĆ, Houlihan Lokey, Tech+IP Practice Co-Head, Managing Director: 

Kako iskoristiti bh. tehnološku ekspertizu za razvoj brendiranog i vlastitog proizvoda
 

Elvir radi u Houlihanu Lokeyju, vodećoj globalnoj investicionoj banci, a ranije je bio izvršni direktor kompanije Black Stone IP, investicionoj banci fokusiranoj na vrednovanje i trgovanje Tech + IP imovinom, te savjetovanje globalnih tehnoloških klijenata o IP licenciranju, parnicama... Prije toga, radio je kao izvršni direktor Ocean Tomo IP Consultancy Strategic Advisory Services, te kao ekspert za pitanja koja se odnose na kršenje patenta, licenciranje, finansijsko restrukturiranje, investicije i razne ekonomske štete. 
 

Više informacija...