Aktivnosti

Zatraži finansijsku podršku

PODIJELI :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Ukoliko ste član dijaspore i planirate pokrenuti d.o.o. u BiH, ili ste u međuvremenu pokrenuli kompaniju, imate mogućnost da aplicirate na Program dodjele bespovratnih sredstava u sklopu USAID projekta Diaspora Invest. Program osigurava grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja su u (su)vlasništvu člana/ice bh. dijaspore, ili da imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh. dijasporom. Sredstva se dodjeljuju za sufinansiranje nabavke opreme (ulaganje u stalna sredstva) i moguće je aplicirati do 70.000 KM.  Javni poziv je objavljen ovdje.

Pored ovog javnog poziva, USAID projekat Diaspora Invest će u partnerskim jedinicama lokalne samouprave (JLS) pokrenuti Lokalne dijasporske investicijske fondove koji će također biti namjenjeni za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja su u (su)vlasništvu člana/ice bh. dijaspore, ili imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh. dijasporom. I putem ovog poziva se sredstva dodjeljuju za sufinanciranje nabavke opreme, te je i ovdje moguće aplicirati do 70.000 KM. Javni poziv za partnerske JLS je objavljen ovdje.  

Naša Perspektiva je nevladina, neprofitna organizacija osnovana u februaru 2010. godine, sa fokusom na involviranje bh. dijaspore u razvoj zemlje porijekla.