Aktivnosti

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Predstavnici Tomislavgrada, Posušja, Mostara, Zenice, Ljubuškog, Ljubinja, Bratunca, Goražda i Lopara pozdravili su okupljanje i aktivnosti USAID-a.

USAID je prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom u okviru trodnevnog seminara koji je podržala Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta “Diaspora Invest”.

Riječ je o jedinicama lokalne samouprave iz cijele zemlje kojim je zaokružen proces okupljanja 30 lokalnih partnera za provedbu Projekta.

Susret je bio prilika za razmjenu dobrih praksi iz lokalnih zajednica te definiranje strateških ciljeva odnosa prema dijaspori.

Predstavnici Tomislavgrada, Posušja, Mostara, Zenice, Ljubuškog, Ljubinja, Bratunca, Goražda i Lopara pozdravili su okupljanje i aktivnosti USAID-a.

USAID Diaspora Invest s jedinicama lokalne samouprave razvila je lokalni fond za podršku investicijama dijaspore koji je otvoren za investicije iz dijaspore koje nisu starije od tri godine. Kompanije iz partnerskih jedinica lokalne samouprave, mogu pristupiti redovnom pozivu koji je otvoren na http://www.grant.diasporainvest.ba/, gdje zahvaljujući zajedničkom fondu osiguravamo sredstva za podršku kompanijama, saopćili su organizatori na seminaru na Jahorini.

PODIJELI OBJAVU

SLIČNE OBJAVE

Dobila i podršku USAID-a: Firma iz Posušja izvozi plastično posuđe u Evropu

Innovations Seek Investments: Discover 7 Exceptional BiH Start-Ups

Pobrklić-Kamenjaš: Dijaspora nije samo kupac, ona donosi novu vrijednost zajednici

Od Južnoafričke Republike do Bosne i Hercegovine: Kathi i Nermin otkrivaju drugačije Sarajevo

Veze koje vrijede: Domaće kompanije izvoze na strana tržišta zahvaljujući dijaspori

Dom bosanskih kranova: U Gračanici imaju rješenje za svaki problem u upravljanju teretima

INVESTICIJA IZ DIJASPORE OBEZBIJEDILA RADNA MJESTA U VUKOSAVLJU

Upiši se u bazu podataka i ujedno se prijavi na naš Newsletter

Naša Perspektiva je nevladina, neprofitna organizacija osnovana u februaru 2010. godine, sa fokusom na involviranje bh. dijaspore u razvoj zemlje porijekla.