Aktivnosti

Grapox Expo: Održan Poslovni forum gračaničke dijaspore “Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija”

U okviru Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta “GRAPOS EXPO” u Gračanici održan je i Poslovni forum gračaničke dijaspore pod sloganom “Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija”.

Skup realizovan u partnerstvu sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta “Diaspora Invest” otvorio je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

Projekat saradnje sa USAID-om je od strateškog značaja za Gračanicu i već prepoznajemo rezultate usmjerenog rada sa našom dijasporom. Gračanica je bila i ostala poželjna destinacija na biznis i razvoj – poručio je Helić.

Na skupu su učešće uzeli federalni ministar trgovine Amir Hasičević, kantonalni ministri Bećirović i Duraković, kao i brojni predstavnici privrednika na čelu sa Mirsadom Helićem iz Udruženja poslodavaca.

Imali smo priliku saznati više o pozitivnim pričama investicija dijaspore, ali i perspektivama gračaničke dijaspore, te šta je urađeno na privlačenju i podršci dijaspori. Sutra će učesnici skupa imati priliku učestvovati na radionicama pristupa finansijama i ulaganju – poručuju iz USAID-a.

PODIJELI OBJAVU

SLIČNE OBJAVE

Dobila i podršku USAID-a: Firma iz Posušja izvozi plastično posuđe u Evropu

Innovations Seek Investments: Discover 7 Exceptional BiH Start-Ups

Pobrklić-Kamenjaš: Dijaspora nije samo kupac, ona donosi novu vrijednost zajednici

Od Južnoafričke Republike do Bosne i Hercegovine: Kathi i Nermin otkrivaju drugačije Sarajevo

Veze koje vrijede: Domaće kompanije izvoze na strana tržišta zahvaljujući dijaspori

Dom bosanskih kranova: U Gračanici imaju rješenje za svaki problem u upravljanju teretima

INVESTICIJA IZ DIJASPORE OBEZBIJEDILA RADNA MJESTA U VUKOSAVLJU

Upiši se u bazu podataka i ujedno se prijavi na naš Newsletter

Naša Perspektiva je nevladina, neprofitna organizacija osnovana u februaru 2010. godine, sa fokusom na involviranje bh. dijaspore u razvoj zemlje porijekla.