Aktivnosti

Grapox Expo: Održan Poslovni forum gračaničke dijaspore “Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija”

U okviru Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta “GRAPOS EXPO” u Gračanici održan je i Poslovni forum gračaničke dijaspore pod sloganom “Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija”.

Skup realizovan u partnerstvu sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta “Diaspora Invest” otvorio je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

Projekat saradnje sa USAID-om je od strateškog značaja za Gračanicu i već prepoznajemo rezultate usmjerenog rada sa našom dijasporom. Gračanica je bila i ostala poželjna destinacija na biznis i razvoj – poručio je Helić.

Na skupu su učešće uzeli federalni ministar trgovine Amir Hasičević, kantonalni ministri Bećirović i Duraković, kao i brojni predstavnici privrednika na čelu sa Mirsadom Helićem iz Udruženja poslodavaca.

Imali smo priliku saznati više o pozitivnim pričama investicija dijaspore, ali i perspektivama gračaničke dijaspore, te šta je urađeno na privlačenju i podršci dijaspori. Sutra će učesnici skupa imati priliku učestvovati na radionicama pristupa finansijama i ulaganju – poručuju iz USAID-a.

PODIJELI OBJAVU

SLIČNE OBJAVE

Stolarija iz Dervente ima budućnost u međunarodnoj tržišnoj utakmici 

“Grafičar Promet”: Tri decenije predvode inovacije u štampi

Hambash: Bh. biljni burger pronalazi svoj put i do najvećih skeptika

NYC Bagel: Melisa i David donijeli dašak Njujorka u Sarajevo

Mlade poduzetnice Emina i Merima: Ženska njega se mora okrenuti prirodnim sastojcima 

Porodica Knežević iz Banje Luke: Od majstorske radnje do 50 zaposlenih

Žene-preduzetnice prednjače u idejama na tržištu regiona

Upiši se u bazu podataka i ujedno se prijavi na naš Newsletter

Naša Perspektiva je nevladina, neprofitna organizacija osnovana u februaru 2010. godine, sa fokusom na involviranje bh. dijaspore u razvoj zemlje porijekla.