Aktivnosti

Pokrenuta zajednica bh.dijaspore na WhatsApp-u

U saradnji sa USAID projektom Diaspora Invest, Biznis centar bh.dijaspore je pokrenuo Zajednicu bh.dijaspore na WhatsApp-u.

Zajednica ima namjeru da pruža relevantne informacije o investicijskim i B2B prilikama u BiH, kao i o  mogućnostima stažiranja, prenosa znanja, dobijanja finansijske i tehničke podrške, te ostalim mogućnostima angažmana dijaspore u BiH, uključujući i informisanje o važnim statusnim pitanjima.

‘S obzirom na sve ubrzaniji tempo života, posebno u zemljama zapadnog svijeta gdje najveći broj osoba bh.porijekla boravi, suočavamo se sa izazovom kako i dalje efikasno informisati našu dijasporu te ih na taj način dugoročno vezati, odnosno involvirati u razvoj zemlje porijekla. S obzirom da se mnogi od nas danas informišu putem telefona, društvenih mreža i sličnih aplikacija, došli smo na ideju da se prilagodimo dijaspori te da ih povremeno informišemo putem jedne ovakve grupe’, pojašnjava Armin Alijagić iz Biznis centra bh.dijaspore, te dodaje: ‘Obavijesti koje će se slati prije svega moraju da ispunjavaju sljedeće kriterije: iste moraju biti relevantne, korisne te koncizne za naše ljude koji svoje prebivalište imaju van granica BiH, dok je u konačnici cilj isti: informisana i angažovana bh.dijaspora’.

Zajednici bh.dijaspore na WhatsApp-u je moguće pristupiti klikom na sljedeći link: https://bit.ly/diaspora-whatsapp

PODIJELI OBJAVU

SLIČNE OBJAVE

Stolarija iz Dervente ima budućnost u međunarodnoj tržišnoj utakmici 

“Grafičar Promet”: Tri decenije predvode inovacije u štampi

Hambash: Bh. biljni burger pronalazi svoj put i do najvećih skeptika

NYC Bagel: Melisa i David donijeli dašak Njujorka u Sarajevo

Mlade poduzetnice Emina i Merima: Ženska njega se mora okrenuti prirodnim sastojcima 

Porodica Knežević iz Banje Luke: Od majstorske radnje do 50 zaposlenih

Žene-preduzetnice prednjače u idejama na tržištu regiona

Upiši se u bazu podataka i ujedno se prijavi na naš Newsletter

Naša Perspektiva je nevladina, neprofitna organizacija osnovana u februaru 2010. godine, sa fokusom na involviranje bh. dijaspore u razvoj zemlje porijekla.